Talajszondás hőszivattyús rendszerek telepítési kapacitásának fejlesztése a Geort Kft-nél

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01278

A kedvezményezett neve: GEORT Geotermikus Szondateszt Kft.

A feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 7 465 842 Forint

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.03.18.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Geort Kft. 2008 óta talajszondás és hőszivattyús rendszerek tervezésével, méretezésével, valamint engedélyezésével foglalkozik. A talajszondás rendszerek két fontos rendszerelemből állnak, a hőszivattyú és belső gépészeti egységből, valamint a külső szondamezőből. Cégünk szakterülete a külső szondamező rendszer. Az évek során a cég tevékenységi körét folyamatosan bővítettük, de többségében a rendszerek mérésével és méretezésével foglalkozunk. A mérési és méretezési feladatokhoz szükséges eszközeinket folyamatosan bővítjük és frissítjük, hogy naprakész technológiát használjunk. Legfőbb célunk, hogy a talajszondás rendszerek tervezésében magas szolgáltatási színvonalat biztosítsunk ügyfeleinknek.

Az elmúlt évek során hazánkban is egyre népszerűbbé váltak az építőiparban a megújuló energiaforrások és azon belül a hőszivattyús rendszerek telepítése is. Mindezek oka, hogy a geotermikus talajszondás rendszerek a jelenleg ismert leghatékonyabb fűtési és hűtési megoldást kínálják. A hatékonyság legfontosabb alapja a talaj stabil hőmérséklete, mely télen 0-10 C, nyáron pedig 15-20 C-os hőmérsékletszintet biztosít. A jövőben a megújuló energiaforrások szerepe várhatóan tovább fog emelkedni a környezetvédelmi szempontok és a rendszerek hatékonyságának további javulásával, így hosszú távon cégünk számára kedvezőek a piaci kilátások.

Mindezek okán a projekt keretében az alábbi beszerzéseket valósítottuk meg:

  • Model hőmérséklet és vízszintmérő készülék
  • Motoros lépcsőjáró A350
  • Motoros lépcsőjáró C400
  • Samsung Galaxy Tab Active PRO
  • LINDE L12i elektromos üzemű gyalogkíséretű targonca
  • Phantom 4 RTK Drón
  • HP Pavilion x360 Notebook
  • RUIDE METEOR S680N Pro GNSS vevő

A fenti beruházások megvalósításával várhatóan javulni fog termelékenységünk, hiszen a kivitelezések munkafázisaiban hatékonyabban és gyorsabban, nagyobb teljesítménnyel tudunk majd dolgozni. A beszerzendő eszközök a technológiában is szintlépést jelentnek majd cégünk számára. A hőmérséklet és vízszintmérővel a szondák tömedékelésének a minőségét tudjuk ellenőrizni, így az a magasabb színvonalú kivitelezéshez járul hozzá.

A projekt sikeres megvalósításával munkafázisaink időhatékonyságát tudjuk emelni a jelenlegihez képest, ezáltal gyorsabban, kevesebb kieső idővel tudnánk a megbízásokat elvégezni. Megbízásaink számának növekedésével cégünk eredményessége is javulna, ami munkatársainknak még biztosabb munkahelyet teremt.